GIANT hangtechnika- háttérzene, épülethangosítás, erősítő, keverő, hangfal, mikrofon, DJ, fénytechnika

Keresés

A tartalomhoz

Főmenü:


Indukciós akadály mentesítés

Érdekességek, hasznos információk


Indukciós akadálymentesítés, ide kattintva megtekintheti az ehhez szükséges eszközöket.

Az Európai Unióban különösen nagy figyelmet fordítanak a fogyatékkal élő emberek (mozgáskorlátozottak, értelmi fogyatékosok, látás- és hallássérültek) közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférésének biztosítására.

Magyarországon az 1997.évi LXXVIII. törvény rendelkezik az épületek akadálymentesítéséről.
E szerint: „akadálymentes az épített környezet akkor, ha annak kényelmes, biztonságos, önálló használata minden ember számára biztosított, ideértve azokat az egészségkárosodott egyéneket vagy embercsoportokat is, akiknek ehhez speciális létesítményekre, eszközökre, illetve műszaki megoldásra van szükségük”

Az 1998. évi XXVI. törvény már konkrétan a közintézmények akadálymentesítését szabályozza.
Közszolgáltatások vonatkozásában az egyenlő esélyű hozzáférés megvalósításának határideje 2010. december 31. Azonban a közszolgáltatást nyújtó épület nyilvánosság számára nyitva álló részei tekintetében 2013. december 31.

E törvények célja a fogyatékkal élő emberek esélyegyenlőségének megteremtése, életkörülményeinek javítása, önálló életvitelének és a társadalmi életben való aktív részvételének biztosítása.

Miért is szükséges a kommunikációs akadálymentesítés?

A hallókészüléket viselők mindennap tapasztalják, hogy míg az ép halló ember számára természetes agyi folyamat a beérkező hangok feldolgozása, ugyanez a hallókészülék által továbbított hang nehezebben értelmezhető. Évtizedek óta tartó folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően jutott el a technika a mai szintre. Az analóg hallókészülékek helyét lassan de biztosan a digitális jelfeldolgozású készülékek veszik át. Minden hallókészülék fejlesztő laboratórium célja, hogy megközelítsék a tökéletes természetes hangzást. Zajos környezetben, vagy azokban a szituációkban ahol a hallókészüléket viselő nagy távolságban van a beszélő személytől és hallásvesztése miatt nem érthető a hallókészülék mikrofonján keresztül érkező hang, ebben az estben a kommunikációs akadálymentesítő eszközök megoldják a problémát. Osztálytermekben, üvegfallal elválasztott pénztáraknál, ügyfélszolgálatokon, előadó termekben, színházakban és minden olyan helyen, ahol a beszédértést valamilyen körülmény akadályozhatja, a induktivitás elvén működő indukciós hurok minden esetben megoldást jelent.

Erre a problémára jelentenek megoldást az általunk forgalmazott MONACOR indukciós termékek. Nincs akadály: legyen szó akár fixen telepített hurokról, akár mobil eszközökről, mi tudjuk a megoldást.

Felvilágosításért hívja a következő számot: +3620/946-8181 (keresse Korcz Józsefet)

Keresés

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe